Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

06.12.2018

Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

През 2017 г. най-голям брой пътници, използвали въздушен транспорт, са регистрирани във Великобритания (265 млн. души), следвани от Германия (212 млн.) и Испания (210 млн). Осезаемо увеличение на пасажерите през миналата година спрямо 2016 г. има във всички държави-членки на ЕС, като най-голямо е повишението на хората, които са пътували със самолет в Словения (с 20% повече), както и в Люксембург, Естония, България и Чехия (с 19% повече).

Летището "Хийтроу" в Лондон остава най-натовареното в ЕС и през 2017 г., като оттам миналата година са минали над 78 млн. пътника. От „Шарл де Гол“ в Париж са излетели или кацнали 69 млн. души, а на „Шипхол“ в Амстердам – над 68 милиона. В челната петица на най-натоварените летища в ЕС са още Франкфурт и Мадрид. Летище „Хийтроу“ държи рекорда и за най-много пасажери, пътуващи извън ЕС, докато летището в Амстердам – за най-много хора, използвали въздушен транспорт в рамките на ЕС. 

Ако имате проблеми при пътуване с европейска авиокомпания, можете да ни потърсите на www.ecc.bg или 02 9867672. 


Цялото прессъобщение на Евростат

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре