Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

06.12.2018

Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

През 2017 г. най-голям брой пътници, използвали въздушен транспорт, са регистрирани във Великобритания (265 млн. души), следвани от Германия (212 млн.) и Испания (210 млн). Осезаемо увеличение на пасажерите през миналата година спрямо 2016 г. има във всички държави-членки на ЕС, като най-голямо е повишението на хората, които са пътували със самолет в Словения (с 20% повече), както и в Люксембург, Естония, България и Чехия (с 19% повече).

Летището "Хийтроу" в Лондон остава най-натовареното в ЕС и през 2017 г., като оттам миналата година са минали над 78 млн. пътника. От „Шарл де Гол“ в Париж са излетели или кацнали 69 млн. души, а на „Шипхол“ в Амстердам – над 68 милиона. В челната петица на най-натоварените летища в ЕС са още Франкфурт и Мадрид. Летище „Хийтроу“ държи рекорда и за най-много пасажери, пътуващи извън ЕС, докато летището в Амстердам – за най-много хора, използвали въздушен транспорт в рамките на ЕС. 

Ако имате проблеми при пътуване с европейска авиокомпания, можете да ни потърсите на www.ecc.bg или 02 9867672. 


Цялото прессъобщение на Евростат

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Нови правила за онлайн платформите

  Европейският парламент, Съветът на Европейския съюз и Европейската комисия постигнаха политическо съгласие за първите по рода си правила, с които се цели да се създаде справедлива, прозрачна и предвидима бизнес среда за предприятията и търговците при използването на онлайн платформи. Това става ясно от ...

 • Директорът на ЕПЦ с лекция за плюсовете и минусите на начините за плащане

  Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи във Финансовата академия за ученици. Инициативата е на Висшето училище по застраховане и финанси и VISA България.

 • Колко ще струва превод в евро от България за друга страна в ЕС?

  Плащанията в евро в страните в ЕС, където е приета общата европейска валута, са безплатни или с ниски такси. Хората от други страни в Общността вече ще могат да се възползват от евтини разплащания. ПРедстои депутатите от Европейския парламент да гласуват правила, според които да бъдат гарантирани по-ниски такси за ...

 • Какво да правим, ако поръчката от сайта не идва?

  Голямото пазаруване за Коледа и Нова година отдавна е отминало. В ЕПЦ обаче получаваме оплаквания от хора, които са направили поръчки онлайн преди месец или два, но стоките още не са дошли. Какво да правите в подобен случай?

 • Повече права: Нов договор за потребителите

  На 22 януари 2019 г. парламентарната комисия по вътрешен пазар подкрепи доклад за по-доброто прилагане и модернизирането на правилата на ЕС за защита на потребителите. Това е част от законодателен пакет, наречен „Нов договор за потребителите“, който предвижда промяната на четири европейски директиви. ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [63]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре