Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Алтернативно решаване на спорове по време на търговски намаления

20.11.2018

Директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов представи онлайн платформата за алтернативно решаване на спорове на конференция на тема „Празничните намаления - предизвикателства пред малките и средни предприятия“. Събитието беше организирано от Комисията за защита на потребителите.
Пред представители на български фирми Арсенов обясни как работи платформата и какви са нейните предимства при решаване на спорове с потребители по различни казуси. При подаване на сигнал през платформата търговецът, който се е регистрирал в платформата, получава автоматично имейл. След това клиентите и фирмите имат 30 дни, за да постигнат съгласие кой помирителен орган ще работи по този казус, обясни Арсенов. Поставянето на връзка към онлайн платформата е задължително за всеки търговец в ЕС. Чрез тази платформа българските фирми могат да получават оплаквания не само от потребители в рамките на България, но и от други държави в ЕС, Исландия или Норвегия.
Екипът на ЕПЦ България е контактна точка за нашата страна по отношение на онлайн платформата за алтернативно решаване на спорове. 

Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре