Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Ученици влизат в час с потребителските си права

09.11.2018

Учениците от две училища влязоха в час с потребителските си права при пазаруване и пътуване в страните от ЕС.
Това се случи по време на изнесени лекции на екип на Европейски потребителски център във Велинград и Карлово. 
На 5 ноември наши домакини бяха младежи от гимназията по икономика и туризъм "Алеко Константинов" във Велинград. На 7 ноември гостувахме на младшите посланици на Европейския парламент към СУ „Васил Левски“ в Карлово. Темата на срещите с учениците беше безопасното онлайн пазаруване в рамките на Единния европейски пазар.
Най-голям интерес сред учениците предизвикаха въпросите, свързани с покупката на дрехи и козметика онлайн, както и кога имат право да върнат един продукт, купен през интернет, и в какви случаи - законът не им го позволява.

В случай че искате наши представители да дойдат и във вашето училище, можете да се свържете с нас тук или на телефон 029867672.


Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Нови правила за онлайн платформите

  Европейският парламент, Съветът на Европейския съюз и Европейската комисия постигнаха политическо съгласие за първите по рода си правила, с които се цели да се създаде справедлива, прозрачна и предвидима бизнес среда за предприятията и търговците при използването на онлайн платформи. Това става ясно от ...

 • Директорът на ЕПЦ с лекция за плюсовете и минусите на начините за плащане

  Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов ще се включи във Финансовата академия за ученици. Инициативата е на Висшето училище по застраховане и финанси и VISA България.

 • Колко ще струва превод в евро от България за друга страна в ЕС?

  Плащанията в евро в страните в ЕС, където е приета общата европейска валута, са безплатни или с ниски такси. Хората от други страни в Общността вече ще могат да се възползват от евтини разплащания. ПРедстои депутатите от Европейския парламент да гласуват правила, според които да бъдат гарантирани по-ниски такси за ...

 • Какво да правим, ако поръчката от сайта не идва?

  Голямото пазаруване за Коледа и Нова година отдавна е отминало. В ЕПЦ обаче получаваме оплаквания от хора, които са направили поръчки онлайн преди месец или два, но стоките още не са дошли. Какво да правите в подобен случай?

 • Повече права: Нов договор за потребителите

  На 22 януари 2019 г. парламентарната комисия по вътрешен пазар подкрепи доклад за по-доброто прилагане и модернизирането на правилата на ЕС за защита на потребителите. Това е част от законодателен пакет, наречен „Нов договор за потребителите“, който предвижда промяната на четири европейски директиви. ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [63]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре