Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Ученици влизат в час с потребителските си права

09.11.2018

Учениците от две училища влязоха в час с потребителските си права при пазаруване и пътуване в страните от ЕС.
Това се случи по време на изнесени лекции на екип на Европейски потребителски център във Велинград и Карлово. 
На 5 ноември наши домакини бяха младежи от гимназията по икономика и туризъм "Алеко Константинов" във Велинград. На 7 ноември гостувахме на младшите посланици на Европейския парламент към СУ „Васил Левски“ в Карлово. Темата на срещите с учениците беше безопасното онлайн пазаруване в рамките на Единния европейски пазар.
Най-голям интерес сред учениците предизвикаха въпросите, свързани с покупката на дрехи и козметика онлайн, както и кога имат право да върнат един продукт, купен през интернет, и в какви случаи - законът не им го позволява.

В случай че искате наши представители да дойдат и във вашето училище, можете да се свържете с нас тук или на телефон 029867672.


Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Какво не можем да върнем, ако сме го купили онлайн?

  През целия месец януари празниците продължават с пълна сила. Купуването на подаръци също. Какво обаче да правим, ако това, което са избрали нашите близки не ни допада? Ако подаръкът е купен онлайн, имаме 14 дни от доставката, за да го върнем. Подобна опция предлагат и по-големите големи физически магазини. Какво ...

 • По-лесен онлайн достъп до тв предавания и филми

  Преговарящите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета постигнаха политическо споразумение по предложеното законодателство относно авторското право върху телевизионните и радиопрограми, съобщиха от Европейската комисия в прессъобщение до медиите.

 • Дискусия за онлайн търговията със студенти от СУ

  Офисът на Европейски потребителски център стана арена на дискусия със студенти. Младежите, които са първи курс, специалност "Стопанско управление" с немски език в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", гостуваха на екипа ни, за да се запознаят с основните права и задължения на търговци и потребители при ...

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре