Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Ученици влизат в час с потребителските си права

09.11.2018

Учениците от две училища влязоха в час с потребителските си права при пазаруване и пътуване в страните от ЕС.
Това се случи по време на изнесени лекции на екип на Европейски потребителски център във Велинград и Карлово. 
На 5 ноември наши домакини бяха младежи от гимназията по икономика и туризъм "Алеко Константинов" във Велинград. На 7 ноември гостувахме на младшите посланици на Европейския парламент към СУ „Васил Левски“ в Карлово. Темата на срещите с учениците беше безопасното онлайн пазаруване в рамките на Единния европейски пазар.
Най-голям интерес сред учениците предизвикаха въпросите, свързани с покупката на дрехи и козметика онлайн, както и кога имат право да върнат един продукт, купен през интернет, и в какви случаи - законът не им го позволява.

В случай че искате наши представители да дойдат и във вашето училище, можете да се свържете с нас тук или на телефон 029867672.


Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Съвети в навечерието на Черния петък

  Най-важното в навечерието на кампанията Черен петък: Потребителите внимателно да четат договорите, които подписват, както и общите условия на продавача.

 • Моята карта, моят приятел в помощ на потребителите

  Потребителски гид "Моята карта, моят приятел" събра най-важните въпроси и отговори за използването на банкови карти и безконтактните трансакции, правата и задълженията на потребителите, както и основните съвети за безопасно онлайн пазаруване. Изданието е съвместен проект на Българската национална асоциация ...

 • ЕПЦ и EEN организират обучение за онлайн търговци

  Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите и Enterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата организират безплатно обучение на тема “Новите правила за онлайн търговия”. То ще се проведе на 3 декември от 9,30 ч. в сградата на БТПП.

 • Черен петък. Вижте нашите съвети за безпроблемно онлайн пазаруване

  Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани намаления. Или просто ден, в който потребителите имат шанс да се сдобият с мечтаните стоки на изгодни цени. Вижте нашите съвети за онлайн пазаруване преди сакралния Черен петък, който тази година е на 23 ноември!

 • Трябват ли ни зимни гуми за ваканция в ЕС?

  След 15 ноември шофьорите в България трябва да са оборудвали колата си със зимни гуми. Може да се шофира и с летни гуми, но тогава грайферът трябва да е най-малко 4 мм. Задължение да се използват зимни гуми през студения период на годината има още в някои от държавите в ЕС, разположени на север - Естония, ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [61]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре