Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Директорът на ЕПЦ изнесе лекция пред онлайн търговци

11.10.2018

Директорът на Европейски потребителски център Игнат Арсенов изнесе лекция пред български търговци, които биха искали да стъпят или вече предлагат стоките си в Румъния. Той представи правните особености, на които трябва да отговарят всички онлайн продажби в ЕС, и в частност - в северната ни съседка по време на третото издание на форума "Продавай успешно в Румъния".
Акцент в лекцията на Арсенов беше изискването към онлайн търговците да имат връзка към онлайн платформата за разрешаване на спорове, създадена от Европейската комисия. Основната част от въпросите на търговците към директора на ЕПЦ бяха свързани с това какви са техните права и задължения при отказ от страна на потребителя в рамките на 14 дни от онлайн покупка. 

600 милиарда евро
През 2017 година онлайн търговията е достигнала близо 600 милиарда евро, като спрямо 2016 г. ръстът е около 13-15%, съобщи Андрей Раду, който е организатор на събития за електронна търговия в Румъния. Според данните, които той представи, около една трета от българите, които пазаруват онлайн, са купували стоки от търговци от друга страна в Европа. За сравнение - това правят около 3% от румънците, които купуват стоки или услуги през интернет сайтове.
В случай че потребителите имат проблеми с търговци, регистрирани в друга страна от ЕС, могат да подадат жалба на нашия сайт.

 
 
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [60]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре