Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Информационна кампания Европейски мрежи без граници

03.10.2018

Информационна кампания за разясняване на правата на българите, когато искат да пазаруват или пътуват, да работят или да учат в друга държава от ЕС започва на 8 октомври от град Гоце Делчев. След това информационното турне "Европейски мрежи без граници“ ще премине през градовете Девин, Батак и Велинград.
Това съобщи Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите, по БНР - Благоевград в интервю на председателя на Комисията Димитър Маргаритов като гост-водещ в рубриката "На твое място" по повод 45-годишнината на регионалната радиостанция.

Кампанията се провежда съвместно с  Център за развитие на човешките ресурси  - Национална агенция за България по Програма „Еразъм+”,  заедно със съпътстващите й дейности „Еврогайдънс“, „Европас“, „Евродеск“ и „eTwinning“и Информационния център „Европа Директно: София“.

Стартираме от Гоце Делчев, след 16 ч на централния площад в града експертите ще обяснят на гражданите трансграничните им права при различни потребителски проблеми и институциите, към които могат да се обърнат при нужда, добави Арсенов. Той допълни, че подобна инициатива съчетава полезното с приятното: „Раздаваме информационни материали, можем да дадем на място и конкретни потребителски съвети, а и при необходимост – да приемем жалба“.

Подобни информационни събития се организират  всяка есен. Тази година след Гоце Делчев експертите ще отворят еднодневен информационен щанд  в Девин, до Дома на културата (9 октомври), в Батак,  до Общината (10 октомври) и във Велинград, до Туристически информационен център (11 октомври).

Освен за кампанията, Игнат Арсенов информира и за най-често получаваните жалби в ЕПЦ. Това са оплаквания, свързани с транспорта - най-вече за забавени или отложени полети, загубен багаж, но не липсват и сигнали за проблеми с автобусния превоз. Жалби за проблеми с търговци извън България в рамките на ЕС, Исландия и Норвегия могат да се подадат на сайта на ЕПЦ www.ecc.bg.

 
На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП, като гост-водещ по радио Благоевград. На малката снимка - Игнат Арсенов, директор на ЕПЦ
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Какви са новите правила за онлайн търговия

  Еnterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена палата и Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите организираха съвместно обучение на онлайн търговци на тема "Новите правила за онлайн търговия".

 • Новият ECC-Net Travel App: Презареждане

  Неочаквани премеждия по време на почивката може да ви развалят настроението. Предварително резервираната кола под наем не е налична? Или хотелът е по-скъп от това, на което сте се съгласили? Заради инцидент трябва да отидете спешно на лекар? Ако всичко това се случи, докато сте в чужбина, проблемът с езика може ...

 • Над 1 милиард души са летели със самолет през 2017 година в ЕС

  Над 1,043 млрд. души са пътували със самолет през 2017 г. в Европейския съюз, което е с 7% повече в сравнение с 2016 г. Това е и с 39% ръст спрямо пасажерите през 2009 г, показват данни на Евростат.

 • Нови правила на ЕС позволяват да пазаруваме онлайн без граници

  От 3 декември 2018 г. влиза в сила нов европейски регламент, с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателят на кредитната им карта — ...

 • Съвети в навечерието на Черния петък

  Най-важното в навечерието на кампанията Черен петък: Потребителите внимателно да четат договорите, които подписват, както и общите условия на продавача.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [62]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре