Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Информационна кампания Европейски мрежи без граници

03.10.2018

Информационна кампания за разясняване на правата на българите, когато искат да пазаруват или пътуват, да работят или да учат в друга държава от ЕС започва на 8 октомври от град Гоце Делчев. След това информационното турне "Европейски мрежи без граници“ ще премине през градовете Девин, Батак и Велинград.
Това съобщи Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите, по БНР - Благоевград в интервю на председателя на Комисията Димитър Маргаритов като гост-водещ в рубриката "На твое място" по повод 45-годишнината на регионалната радиостанция.

Кампанията се провежда съвместно с  Център за развитие на човешките ресурси  - Национална агенция за България по Програма „Еразъм+”,  заедно със съпътстващите й дейности „Еврогайдънс“, „Европас“, „Евродеск“ и „eTwinning“и Информационния център „Европа Директно: София“.

Стартираме от Гоце Делчев, след 16 ч на централния площад в града експертите ще обяснят на гражданите трансграничните им права при различни потребителски проблеми и институциите, към които могат да се обърнат при нужда, добави Арсенов. Той допълни, че подобна инициатива съчетава полезното с приятното: „Раздаваме информационни материали, можем да дадем на място и конкретни потребителски съвети, а и при необходимост – да приемем жалба“.

Подобни информационни събития се организират  всяка есен. Тази година след Гоце Делчев експертите ще отворят еднодневен информационен щанд  в Девин, до Дома на културата (9 октомври), в Батак,  до Общината (10 октомври) и във Велинград, до Туристически информационен център (11 октомври).

Освен за кампанията, Игнат Арсенов информира и за най-често получаваните жалби в ЕПЦ. Това са оплаквания, свързани с транспорта - най-вече за забавени или отложени полети, загубен багаж, но не липсват и сигнали за проблеми с автобусния превоз. Жалби за проблеми с търговци извън България в рамките на ЕС, Исландия и Норвегия могат да се подадат на сайта на ЕПЦ www.ecc.bg.

 
На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП, като гост-водещ по радио Благоевград. На малката снимка - Игнат Арсенов, директор на ЕПЦ
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [63]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре