Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

14.09.2017

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” – София и Европейски потребителски център, България, който функционира към КЗП.
Прикачени документи

 

„В навечерието на новата учебна година можем да помислим и да си пожелаем образователният процес да включва и такива елементи като предмети, учещи ни да се отнасяме добре един към друг. И когато виждаме през своя поглед другия, да съзираме хубавото и положителното. Това се опитваме да правим и ние. Нашата институция има нелеката задача да създава нормални отношения между търговци и потребители. Стремежът ни с колегите от Европейски потребителски център е свързан и със създаване и развиване на умението за намиране на положителните черти у хората и отразяването им по най-добрия начин в собственото съзнание и през собствената интерпретация”, каза Маргаритов.

В инициативата се включи и колегата от ЕПЦ Атанас Начков, който представи дейността на центъра в полза на потребителите и защитата на техните права. 

По време на заниманията младежите разгърнаха въображението си, за да заснемат "другия през моите очи". Фотографи художници им разкриха тайните за създаване на качествени лентови и дигитални снимки. Бяха разработени миниуебсайтове в електронната платформа eTwinning и обсъдени   условията за ползване на интернет по безопасен начин. Особен интерес сред младите хора предизвика представянето на старинна фотографската техника (от ХIХ век) и т. нар. мокър колодиев процес. Технологията е сред предшествениците на снимането на филм и копиране на хартия – използва се метална плака, чиято емулсия се приготвя непосредствено преди снимката, а фотографиите добиват ретро стил.

Еко лагерът е награда за ученици, които са победители в конкурс за разработки, свързани с темата за толерантността, разбирателството и междукултурния диалог в контекста на европейските цели и ценности. Този конкурс беше организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационния център „Европа Директно” – София. 


На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • ЕК: социалните медии да положат повече усилия, за да спазят изцяло правилата на ЕС за защита на потребителите

  Дружествата в областта на социалните медии трябва да положат повече усилия, за да изпълнят исканията, отправени през март миналата година от Европейската комисия и органите за защита на потребителите на държавите членки, за спазване на правилата на ЕС за защита на потребителите. Това пише в прессъобщение на ...

 • ЕП забрани геоблокирането при онлайн покупките

  Европейският парламент гласува премахване на ограниченията при онлайн пазаруване от друга страна в рамките на ЕС. Така хората, които пазаруват през интернет, ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем, продажба на билети за концерти или развлекателни паркове.

 • Десет съвета при пазаруване от онлайн платформа

  Напоследък в Европейски потребителски център България се получават все повече запитвания и жалби от потребители, които са купили продукт от т.нар. маркетплейс. Някои от тях не са получили телефона си навреме. Други искат да върнат телевизора в рамките на 14-дневния период за размисъл, защото са променили решението ...

 • Новите правила за защита на лични данни

  Европейската комисия публикува насоки, за да улесни прякото и безпроблемно прилагане на новите правила за защита на данните в целия ЕС. Промяната влиза в сила от 25 май 2018 г.

 • Италиански регулатор проверява Apple и Samsung

  Италианският регулатор за защита на конкуренцията реши да образува две отделни разследвания срещу дружествата от групата Samsung и групата Apple, опериращи в Италия. До това се стига след няколко жалби, получени от потребители, и предварителни проучвания, извършени служебно, съобщиха от регулатора.

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [50]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре