Европейски потребителски център България

размер на шрифта: A A A

Еко лагер учи младежи на европейски ценности и старинни фототехники

14.09.2017

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици по време на обучителен еко лагер. Мероприятието беше организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” – София и Европейски потребителски център, България, който функционира към КЗП.
Прикачени документи

 

„В навечерието на новата учебна година можем да помислим и да си пожелаем образователният процес да включва и такива елементи като предмети, учещи ни да се отнасяме добре един към друг. И когато виждаме през своя поглед другия, да съзираме хубавото и положителното. Това се опитваме да правим и ние. Нашата институция има нелеката задача да създава нормални отношения между търговци и потребители. Стремежът ни с колегите от Европейски потребителски център е свързан и със създаване и развиване на умението за намиране на положителните черти у хората и отразяването им по най-добрия начин в собственото съзнание и през собствената интерпретация”, каза Маргаритов.

В инициативата се включи и колегата от ЕПЦ Атанас Начков, който представи дейността на центъра в полза на потребителите и защитата на техните права. 

По време на заниманията младежите разгърнаха въображението си, за да заснемат "другия през моите очи". Фотографи художници им разкриха тайните за създаване на качествени лентови и дигитални снимки. Бяха разработени миниуебсайтове в електронната платформа eTwinning и обсъдени   условията за ползване на интернет по безопасен начин. Особен интерес сред младите хора предизвика представянето на старинна фотографската техника (от ХIХ век) и т. нар. мокър колодиев процес. Технологията е сред предшествениците на снимането на филм и копиране на хартия – използва се метална плака, чиято емулсия се приготвя непосредствено преди снимката, а фотографиите добиват ретро стил.

Еко лагерът е награда за ученици, които са победители в конкурс за разработки, свързани с темата за толерантността, разбирателството и междукултурния диалог в контекста на европейските цели и ценности. Този конкурс беше организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационния център „Европа Директно” – София. 


На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП
Беше ли полезна информацията?
Остави коментар


Още новини

 • Покупка на мобилни или интернет услуги онлайн: как ни подвеждат?

  Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите обявиха резултатите от проучване на 207 уебсайта в целия ЕС, които предлагат стационарни или мобилни телефонни услуги, както и интернет услуги или услуги за видео и аудио стрийминг, съобщиха от ЕК в съобщение до медиите.

 • Вижте контактните форми за оплакване към авиокомпаниите в ЕС

  Понякога за потребителите е трудно да достигнат до формите за оплакване на различните авиокомпании. За да улесним търсенето и да помогнем на пътниците, които имат проблеми със закъснели полети или загубени багажи, обобщихме списъка с повечето от европейските авиопревозвачи. В случай че не получите отговор от ...

 • Единният европейски пазар на 25 години. Какви са ползите?

  Тази година Европейският съюз отбелязва 25 години от изграждането и създаването на единния пазар. Става дума за пазар без граници, който обхваща над 500 милиона души. Какви са най-важните ползи за потребителите?

 • Внимание, фалшиви сайтове!

  Европейски потребителски център предоставя информация и съдействие при проблеми, свързани с търговци извън България, но регистрирани в ЕС, Норвегия или Исландия. Ние не можем да предложим помощ при разрешаване на проблеми с покупки от е-магазини, регистрирани извън ЕС, но ви предлагаме съвети как да се предпазите ...

 • Директорът на ЕПЦ гост-лектор в цикъл лекции пред онлайн търговци

  Каква е правната регламентация при продажбите по интернет, какви са задълженията на търговците и как работи европейската платформа за онлайн разрешаване на спорове са част от темите, които ще представи Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център по време на поредица практически обучения, ...

Страници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  »  [55]

Следете ни във Facebook Следете ни във Facebook
Нагоре